20160214_110222Na samo Valentinovo, 14.02.2016.g. održan je sastanak mjesnog ogranka Psarjevo, DPS Gradske organizacije Sv.I. Zelina u koji spadaju mjesta Gornje Psarjevo, Donje Psarjevo, Velika Gora, Blaževdol i Curkovec.

20160214_110236Sastanak je počeo u 10:00 sati i na samom početku svima a osobito dragim članicama ovom prilikom smo čestitali dan zaljubljenih i u znak pažnje podijelili ruže.

Prema dnevnom redu pristupili smo biranju novog rukovodstva MO Psarjevo za koje su jednoglasno izabrani:
Marijan Čubek – Predsjednik MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS
Irena Pecak – Tajnica MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS
Mario Dananić – Blagajnik MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS

Druga točka je bila analiza rezultata proteklih izbora za članove vijeća mjesnih odbora u Gradu Sv. Ivan Zelini na kojima smo na izbornom mjestu Velika Gora ostvarili očekivano dobar rezultat dok na izbornom mjestu Gornje Psarjevo lošiji rezultat, a zbog toga što u ova dva mjesta djeluje jedan mjesni odbor DPS-u su pripala dva od sedam vijećnička mandata čime ne možemo biti zadovoljni jer je do sada DPS u mjesnom odboru Gornje Psarjevo bio vodeći po broju mandata.
Komentar prisutnih je bio da se stranka koja je trenutno na vlasti u Sv. I. Zelini okoristila nezavisnom listom mještana Gornjeg Psarjeva kojima su ponudili da nastupaju ispred HNS-a, što su mještani u vjeri da će ta odluka pridonijeti investicijama u komunalnu infrastrukturu na području djelovanja mjesnog odbora i prihvatili. Prisutni su dalje komentirali da s obzirom na dosadašnje ignoriranje prioriteta, molbi i dopisa upućenih od strane bivšeg predsjednika MO Branka Dananića za očekivati nije ništa druge nego da se bar dio tih zahtjeva već jednom i realizira!

S područja djelovanja DPS MO Psarjevo  kandidirali smo se u Donjem Psarjevu gdje smo u vijeću prisutni s jednim članom (Nenad Pivarić) od ukupno pet članova MO.

Nadalje definirane su zadaće novog rukovodstva: proširiti članstvo na područje cijelog sela kao i na cijelom gradskom području, u MO (Igor Strelar i Marijan Čebek) zastupati ideje koje smo imali u predizbornoj kampanji, inicirati sastanke novoizabranog Mjesnog Odbora, sve mjesne članove DPS-a uvrstiti na jednu društvenu mrežu (wats up – Marijan Čubek i Mario Dananić), druženja i razmjena informacija i ideja,…

Treća točka bila je predstojeća izborna skupština DPS koja će se održati u petak 26.02.2016.g. u Gradskoj Vijećnici s početkom u 18:00 sati. Za ovu izbornu skupštinu predviđen je dnevni red s usvajanjem novog statuta stranke te izborom novog rukovodstva. Nakon glavne izborne skupštine u 19:30 održat ćemo izbornu skupštinu DPS GO Sveti Ivan Zelina na kojoj ćemo izabrati novo rukovodstvo gradske organizacije Sv.I. Zelina.