20160214_110222Na samo Valentinovo, 14.02.2016.g. održan je sastanak mjesnog ogranka Psarjevo, DPS Gradske organizacije Sv.I. Zelina u koji spadaju mjesta Gornje Psarjevo, Donje Psarjevo, Velika Gora, Blaževdol i Curkovec.

20160214_110236Sastanak je počeo u 10:00 sati i na samom početku svima a osobito dragim članicama ovom prilikom smo čestitali dan zaljubljenih i u znak pažnje podijelili ruže.

Prema dnevnom redu pristupili smo biranju novog rukovodstva MO Psarjevo za koje su jednoglasno izabrani:
Marijan Čubek – Predsjednik MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS
Irena Pecak – Tajnica MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS
Mario Dananić – Blagajnik MO Psarjevo, GO Sv. I. Zelina DPS

Druga točka je bila analiza rezultata proteklih izbora za članove vijeća mjesnih odbora u Gradu Sv. Ivan Zelini na kojima smo na izbornom mjestu Velika Gora ostvarili očekivano dobar rezultat dok na izbornom mjestu Gornje Psarjevo lošiji rezultat, a zbog toga što u ova dva mjesta djeluje jedan mjesni odbor DPS-u su pripala dva od sedam vijećnička mandata čime ne možemo biti zadovoljni jer je do sada DPS u mjesnom odboru Gornje Psarjevo bio vodeći po broju mandata.
Komentar prisutnih je bio da se stranka koja je trenutno na vlasti u Sv. I. Zelini okoristila nezavisnom listom mještana Gornjeg Psarjeva kojima su ponudili da nastupaju ispred HNS-a, što su mještani u vjeri da će ta odluka pridonijeti investicijama u komunalnu infrastrukturu na području djelovanja mjesnog odbora i prihvatili. Prisutni su dalje komentirali da s obzirom na dosadašnje ignoriranje prioriteta, molbi i dopisa upućenih od strane bivšeg predsjednika MO Branka Dananića za očekivati nije ništa druge nego da se bar dio tih zahtjeva već jednom i realizira!

S područja djelovanja DPS MO Psarjevo  kandidirali smo se u Donjem Psarjevu gdje smo u vijeću prisutni s jednim članom (Nenad Pivarić) od ukupno pet članova MO.

Nadalje definirane su zadaće novog rukovodstva: proširiti članstvo na područje cijelog sela kao i na cijelom gradskom području, u MO (Igor Strelar i Marijan Čebek) zastupati ideje koje smo imali u predizbornoj kampanji, inicirati sastanke novoizabranog Mjesnog Odbora, sve mjesne članove DPS-a uvrstiti na jednu društvenu mrežu (wats up – Marijan Čubek i Mario Dananić), druženja i razmjena informacija i ideja,…

Treća točka bila je predstojeća izborna skupština DPS koja će se održati u petak 26.02.2016.g. u Gradskoj Vijećnici s početkom u 18:00 sati. Za ovu izbornu skupštinu predviđen je dnevni red s usvajanjem novog statuta stranke te izborom novog rukovodstva. Nakon glavne izborne skupštine u 19:30 održat ćemo izbornu skupštinu DPS GO Sveti Ivan Zelina na kojoj ćemo izabrati novo rukovodstvo gradske organizacije Sv.I. Zelina.

 

Prethodni članakRezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Sv. I. Zeline
Sljedeći članakOdržavanje Izborne skupštine DPS-a