Novi Zakon o plinu razlog prodaje “Zelina-plin d.o.o.”!!!

Naime, sa prvim travnjem stupa na snagu novi Zakon o plinu kojim država ima manju kontrolu i utjecaj na cijenu plina. Na taj način privatni distributeri samostalno određuju cijenu mrežarine i cijenu plina čime posao sa plinom postaje zanimljiviji i unosniji zbog veće zarade!

Upravo ovih dana je plin u boci poskupio preko 20%. Isto će se dogoditi i sa zemnim plinom pa će budući vlasnik “Zelina-plina d.o.o.” imati veću zaradu i novac naših sugrađana će ići u džepove privatnih poduzetnika kojima se želi prodati gradsku tvrtku.

Vjerojatno su i zbog toga organizirane takozvane tribine kako bi se ta transakcija po povoljnijim uvjetima dogodila što prije, dok, zbog novog Zakona o plinu, ne naraste vrijednost tvrtkama koje se bave distribucijom plina.

I na kraju se pitamo: ako već plin poskupljuje zašto taj novac nebi išao u gradsku tvrtku a ne u džepove stranački obojenih poduzetnika???

Građani i gospodarstvenici Koprivnice, koji su kudikamo veći od privrede u našem gradu, iskazuju veliko nezadovoljstvo prodajom 75% njihove tvrtke za distribuciju plina a čini nam se da je kod njihovog gradonačelnika na konzultacijama bio i naš kako bi „plagirao“ njihov način prodaje.

Nezadovoljstvo koje svo ovo vrijeme iskazuju građani i poduzetnici Svetog Ivana Zeline nadamo se da će uroditi plodom i neće doći do prodaje “Zelina-plina d.o.o.”.

Prethodni članakI neka sada netko veli da se ne isplati pisati i upozoravati?!
Sljedeći članakKićenje tuđim perjem!