Još dok smo bili mali, starci su nas učili da ne smijemo varati, lagati, krasti a učili su nas i da se ne smijemo kititi tuđim perjem. Ako netko drugi nešto napravi za to ga treba pohvaliti a ne pripisati sebi da si to napravio. Mi smo tako napravili u našem zadnjem letku u kojem smo pohvalili sve ono što je novo napravljeno. Nije bitno tko je to napravio, važno je da se je napravilo i da je na zadovoljstvo svih građana Svetog Ivana Zeline.

Nedavno se je na zelinskom, stranački obojenom portalu pojavila informacija i samohvala:

U Svetom Ivanu Zelini od idućeg tjedna kreće energetski pregled javne rasvjete, nakon kojeg će se zamijeniti postojeća rasvjeta novim energetski održivim i ekološki prihvatljivim lampama, a na područjima koja to još nemaju postavit će se nova rasvjeta i stupovi. 

„Za naš grad je ovaj projekt izuzetno važan, jer ćemo postaviti rasvjetu u ulice koje to trenutno nemaju te dugoročno na cijeloj mreži očekujem energetske uštede do 60 posto. Ovaj projekt se sprema već dvije godine, sudjeluje ukupno 57 gradova i općina na području Zagrebačke i Krapinsko Zagorske županije, a 90% potrebnih sredstava dobit ćemo od Europske unije“ – komentirao je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

A istina je sasvim drugačija:
krajem 2015. godine župani Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske potpisali su ugovor i najavili realizaciju EU projekta „NEWLIGHT“, temeljem tehničke pomoći programa ELENA.

Projekt sufinancira sa 90% Europska investicijska banka dok preostalih 10% osiguravaju ove dvije županije.

Dakle, projekt niti su osmislile trenutne gradske vlasti u Svetom Ivanu Zelini niti su osigurali novac iz proračuna! Dobili su ga ni krivi ni dužni kao na dlanu!

Kao što smo malo prije rekli, DPS pozdravlja sve ono što se napravi a da je na zadovoljstvo svih naših građana.

Ovim se putem zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji i Regionalnoj agenciji te se nadamo da će nam i ubuduće pomagati kada već za to nisu sposobni zelinski političari, koji su trenutno na vlasti!

Nadamo se ne za dugo!

Prethodni članakMaske su pale!
Sljedeći članakPodrška građanskoj inicijativi “Spriječimo prodaju plinske mreže”