Naš sugrađanin, gdin Željko Pecak, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf koji je ujedno i predsjednik Strukovne grupacije pri Županijskoj komori Koprivnica, organizirao je u suradnji sa HGK-om stručni skup 11. travnja 2017. u Đurđevcu.

 Stručni skup okupio je 20-tak izvođača radova i projektanata koji su posjetili proizvođača toplinsko-fasadnih sustava, tvrtku Lasselsberger-Knauf, kako bi se upoznali sa proizvodnim asortimanom, rješenjima za energetsku obnovu i razmijenili korisne informacije o aktualnim projektima. Gdin Pecak je istaknuo da se tvrtka Lasselsberger-Knauf aktivno uključila u projekte energetske obnove širom Hrvatske, te da stoji na raspolaganju svim dionicima u procesu energetske obnove na raspolaganju sa tehničkom podrškom, podrškom na terenu i stručnim savjetima koji se odnose na obnovu dotrajalih fasada. Također je istaknuo važnost projekata energetske obnove koja je znatno doprinijela oporavku građevinske industrije, od zapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta do podizanja kvalitete stambenog fonda i javnih zgrada u našoj zemlji sa toplinskom izolacijom.

Posjetitelji su upoznati na prezentaciji sa projektom „Obnovi fasadu“ koji već treću godinu za redom uspješno provodi tvrtka Lasselsberger-Knauf sa svojim partnerima na projektu, kao i sa aktualnostima koje se odnose na natječaje koji su sufinancirani iz EU fondova, a odnose se na projekte energetske obnove.

Kako naš Željko voli reći, „nije dovoljno htjeti, već treba i znati“, važnost učinkovite obnove stambenog fonda i javnih zgrada u našoj zemlji pokrenuo je građevinsku industriju, a ključna uloga u projektima je da što više stručnih i osposobljenih sudionika bude prisutno na projektima, te da svojim znanjem i kompetencijama na najbolji način iskoristimo bespovratna sredstva EU fondova s ciljem kvalitetne obnove i poboljšanja vizure naših gradova.

Prethodni članakTihana Petric, mag.oec. kandidatkinja DPS za zamjenicu gradonačelnika Svetog Ivana Zeline
Sljedeći članakIzvršni odbor HUP-Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva u Lasselsberger-Knaufu