Dragi Prigorke i Prigorci,

građani Svetog Ivana Zeline i cijelog nam Prigorja!

 

Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka je regionalna stranka, stranka centra koja njeguje demokršćanske tradicije. Socijalno je osjetljiva te je gospodarski orijentirana i brine se za zadovoljstvo i interese svih građana, kako Grada i regije tako i šire.

Pokretanje gospodarskog rasta, sustavni i transparentni razvoj strateških projekata, reorganizacija neučinkovitih sektora gradskih službi te implementacija nove tehnologije rada kojom će grad postati bolji servis građana i potencijalnih investitora koje ćemo tražiti, a ne čekati, bili su osnova naših pretpostavki prilikom zadnjih lokalnih izbora. S vjerom da će se napokon učiniti nešto pozitivno i toliko potrebno ovom Gradu u smislu pozitivnog iskorištavanja njegovih potencijala i resursa, a koji će osigurati nova radna mjesta i boljitak svih građana.

Nažalost, birači, kako na županijskoj tako i na gradskoj razini nisu prepoznali naš program i osvojili smo mjesto samo jednog vijećnika u Gradskom vijeću grada Svetog Ivana Zeline te su nam pripala četiri mjesta u Gradskim odborima. U svakom slučaju, i dalje ćemo se aktivno boriti za boljitak našega Grada a na zadovoljstvo svih, a ne samo nekih građana Svetog Ivana Zeline.

Ovako, relativno loši rezultati u Županiji i Gradu imali su utjecaja i na daljnji rad stranke, raslo je nezadovoljstvo članstva radom i pojedinim odlukama kao i radnjama dijela rukovodstva stranke.

Vjerojatno radi navedenih razloga neopozive ostavke su dali Predsjednik DPS-a Dragutin Filipović, Vladimir Peulić, Koordinator internih ustrojstava te Matija Marcius, Operativni tajnik.

A zbog privatnih i poslovnih razloga, na sve rukovodeće funkcije u stranci neopozivu je ostavku dao i Prvi dopredsjednik Željko Lisičak.

Usprkos tome, Stranka ide dalje! Iz svega toga Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka izaći će još jača, zbiti ćemo redove te s novim rukovodstvom i još većim elanom krenuti u nove pobjede!

Kako ne prepuštamo ništa slučaju a temeljem Statuta DPS-a, Skupština DPS-a, koju sačinjavaju Predsjedništvo DPS-a, Predsjedništvo GO DPS-a Sveti Ivan Zelina, Glavni odbor GO DPS-a Sveti Ivan Zelina i Počasni članovi Predsjedništva DPS-a, najavljuje Izvanrednu izbornu skupštinu koja će se održati u petak 20. listopada 2017. godine, a na kojoj ćemo izabrati novo rukovodstvo stranke.

Naglašavamo da temeljem Statuta svaki član može birati i biti biran. Kandidature za Predsjedništvo, Nadzorni odbor i Sud časti mogu se predati u Predsjedništvo ili kod Drugog dopredsjednika najkasnije pet dana prije Izvanredne izborne skupštine. Kandidatura mora sadržavati najmanje 15 potpisa podrške članova DPS-a, a pravo kandidiranja za članove i tijela stranke imaju Predsjedništvo i trećina članova Skupština DPS-a. Tada će Skupština natpolovičnom većinom prisutnih članova Skupštine izabrati novo rukovodstvo. Nakon toga ćemo izaći pred javnost, simpatizere i sve članove DPS-a kojom ćemo prilikom predstaviti novo rukovodstvo, izložiti planove i strategiju daljnjeg rada naše stranke.

Sve u interesu grada i regije a na zadovoljstvo svih naših sugrađana!

Uz prigorski pozdrav!

Predsjedništvo DPS-a

Prethodni članakSretan i blagoslovljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije!
Sljedeći članakOsvrt na Sjednicu Gradskog vijeća od 05. listopada 2017.