Početkom listopada održana je sjednica Gradskog vijeća kojom prilikom sam naglasio problem asfaltiranja i održavanja, kako lokalnih tako i županijskih cesta na području našega grada.
Prije svega tu sam govorio o načinu određivanju kriterija i prioriteta. Neki dan sam se ponadao da su moje primjedbe urodile plodom ali sam se prevario! Naime, Županijske ceste su došle u Gornje Psarjevo s mehanizacijom za asfaltiranje ceste prema Belošićevom brijegu. Asfaltirali su cijelih dvadesetak (20) metara od samog početka pa sljedećih tridesetak metara nisu ništa da bi opet nanijeli asfalt u dužini od oko sedamdeset (70) metara!

A nakon toga, u sljedećih dvjestotinjak metara ovog kraka županijske ceste, koja je izvedena početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, postoje još veća oštećenja i nikome ništa! Za to nema asfalta!

A krak prema Velikoj Gori, kroz zaselak Pecaki nije u ništa boljoj situaciji!

Osim loših asfaltnih cesta problem su i neuređene i neodržavane bankine na kojima raste akacija!

Inače, svaki vlasnik nekretnina dužan je plaćati komunalnu naknadu i to za:
-odvodnju atmosferskih voda
-održavanje i čišćenje javnih površina
-održavanje cesta
-održavanje groblja
-javnu rasvjetu

Kada malo bolje pogledamo za što to ljudi plaćaju komunalnu naknadu?
Niti se grabe čiste, niti se održavaju ceste, niti imamo javnom rasvjetom pokrivene sve vitalne prometnice kroz naseljena mjesta (a imamo kroz neke vinograde i polja!)….
Čini mi se da se groblja jedina dobro održavaju….
A kada ne platimo komunalnu naknadu redovito nam dolaze ovrhe!

A koga će građani ovršiti kada grad i županija ne ispoštuju svoje obaveze? I kako?

Dragi moji, Prigorke i Prigorci, kako ja ne mogu svugdje biti i kako ne znam sve vaše probleme, pozivam vas da sve svoje primjedbe na ovakve i slične probleme kao i prijedloge pošaljete na adresu ured@dps-hr.com a ja ću sve to, kao vaš, prigorski vijećnik prezentirati vlastima u našem gradu na svakoj sjednici gradskog vijeća.

Uz prigorski pozdrav!

Željko Pecak
Gradski vijećnik (DPS)

Prethodni članakOdržana Izvanredna izborna skupština Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke
Sljedeći članakVatreni na Svjetskom prvenstvu