Dragi naši, Prigorke i Prigorci!

Kao što svi to znamo, Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka je jedna gospodarska opcija za koju su vrlo važne brojke i rezultati pa stoga u daljnjem dijelu ovoga članka se osvrćemo i na taj dio ovih izbora.

Na listi za gradsko vijeće za DPS je glasalo 472 birača ili 8,08% i na taj način smo osvojili jednog vijećnika.

Ako pak gledamo po biračkim mjestima najviše glasova smo dobili u Donjem Orešju (50), Velikoj Gori (43), Svetoj Heleni (30), Biškupcu, Svetom Ivanu Zelini, Gornjem Psarjevu, Majkovcu i Donjem Psarjevu.

Kad gledamo po udjelu, najbolji rezultat je u Velikoj Gori (50%), Majkovcu (36,5%), Donjem Orešju (25%), Gornjem Psarjevu (23%), Marinovcu (22%) te Donjem Psarjevu (18%).

U izboru za Županijsku skupštinu gdje smo bili nositelji liste u partnerstvu sa HSS-SR, HKS i DSU, nažalost osvojili smo samo 1,96% što nije bilo dovoljno da uđemo u Skupštinu zagrebačke županije.

Što se pak tiče izbora za gradonačelnika tu nam je rezultat bio nešto bolji i osvojili smo 546 glasova (9,36%) te naj način bili treći ostavivši iza sebe kandidate HSS-a, SDP-a te stranke Bandić 365.

Gledajući rezultate po biračkim mjestima najviše glasova smo dobili u Donjem Orešju (59), Velikoj Gori (50), Svetom Ivanu Zelini, Svetoj Heleni, Gornjem i Donjem Psarjevu te Majkovcu.

Kad gledamo po udjelu, daleko najbolji rezultat je postigla Velika Gora (58%). Iza nje su Majkovec (39%), Donje Orešje (29%), Gornje i Donje Psarjevo po 25% te Marinovec (22%) i Novo Mjesto (20%). 

Posebna zahvala mještanima koji su izašli i glasali za DPS na navedenim biračkim mjestima! Hvala im!

Kada gledamo rezultate svih stranaka koje su sudjelovale sa listama za gradsko vijeće, vidljivo je da je HDZ u sinergiji sa HSLS-om i HSU osvojio najviše glasova, više i od kvazi-nezavisne liste! Još da im nije bilo tereta iz prošlih dana, rezultat bi sigurno bio bolji za njih! A po razlici u glasovima između HDZ-HSLS-HSU liste za gradonačelnika i gradsko vijeće vidljivo je da su umirovljenici glasali za Košćeca zbog onih famoznih 100 kuna Božićnice a ne za svoju listu! Malo čudno, zar ne?

A ta nezavisna lista, sami za sebe su rekli da su “najpošteniji izbor” (“tko o ćemu,…”) koliko nam je ćuti, već su naručili slikanje drugi dan sa gospođom Pusić koja, kad je čula da su osvojili duplo manje vjećnika, odmah je otkazala put u Sveti Ivan Zelinu!

HSS-ove glasove je u stvari osvojio župan kao nositelj liste koji neće nikad sjediti u zelinskom gradskom vijeću! Čitatelji ovog članka neka sami zakljuće koliko je to pošteno…

Dva vijećnika od stranke Bandić 365 u stvari je osvojio brand Milana Bandića i obečanja koja je teško ostvariti u našemu gradu. 

Živi zid i Laburisti su sada valjda uvidjeli da su samo tanad ovih na vlasti! Kažu da su se pojavili na izborima zbog promjena a sada, kada im se promjene nude, ne žele ih prihvatiti i glasati za njih! Strašno vjerodostojno!

A kad malo bolje pogledamo rezultate izbora za gradonačelnika vidljivo je da je dobar dio SDP-a glasao za Košćeca, kandidata HNS-a koji niti na jednoj reklami i plakatu nije naglasio da je član te tehno-menadžerske stranke (sutra će se zbog interesa možda odreći i svojeg prezimena!). Za njega su glasali i Laburisti i Živi zid te veći dio Kožićevih i Bandićevih glasaća! 

Zanimljivo!

Za tjedan dana dolazi drugi krug, obje strane su još mirne, napetost se osjeća u zraku, bumo pratili ‘ko bu prvi potegnul! Pa kaj bu – bu!

A kaj bumo mi odlučili, se vam bumo rekli koji dan prije “Obračuna kod OK korala”! Tada bumo vidli ‘ko bu u toj priči Ike Clanton! 

Moramo priznati da imamo puno poziva, ljudi nas zovu i pitaju za naše mišljenje i stavove.

U svakom slučaju naša odluka će ići u smjeru boljitka za sve, a ne samo neke građane grada Svetog Ivana Zeline, imajući u vidu opredjeljenje i uzance naše Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke!

Prethodni članakOsvrt na netom završen prvi krug lokalnih izbora u Sv. Ivan Zelini
Sljedeći članakZavršen izborni ciklus u Svetom Ivanu Zelini