U srijedu, 08. lipnja održana je sjednica Gradskog vijeća, gdje je glavna tema bila izvršenje proračuna za 2015.-tu godinu.
I prošle godine, ne znamo koja je to godina po redu, pada iznos ostvarenja gradskog proračuna.
Plan proračuna za prošlu godinu bio je preko 40 milijuna kuna za koji smo mi u DPS-u odmah rekli da je nerealan, naročito kad vidimo koja je “ekipa” dobila povjerenje građana da ga provede i ostvari. Kasnije su napravili rebalans i plan, za koji su ranije tvrdili da je razvojni i tako iznevjerili građane koji su za njih glasali, umanjili za 20-tak %, a ostvarili, od njihovih vijećnika izglasanog rebalansa od cca 32 milijuna, samo 31 milijun kuna. Čak nisu bili u stanju “potrošiti” taj novac za potrebe grada, mjesnih odbora, udruga, komunalnu infrastrukturu i opremu i ostalo! Na to su potrošili 28 milijuna kuna, od čega na plače zaposlenika gradskih službenika otpada skoro 30 % a gdje prednjači plača Zelinskog gradonačelnika, čija primanja su među naj višim gradonačelničkim primanjima u Republici Hrvatskoj!

Vijećnik DPS-a, gospodin Željko Pecak, predsjednik Gradskog odbora DPS-a Svetog Ivana Zeline, ukazao je na nedavno raspisani natječaj od Ministarstva Gospodarstva za jedinice lokalne samouprave za nabavu komunalne opreme, izgradnju infrastrukture i slično, na koji ima već oko 770 prijava. Nažalost gradonačelnik nije znao odgovoriti, kao i nitko od prisutnih gradskih službenika, na naše pitanje da li je naš grad ili neka gradska tvrtka aplicirala na navedeni natječaj.
A u kasnijoj diskusiji direktor Komunalnog poduzeća se je požalio da im nedostaje jedan kamion za skupljanje otpada!!!!
Osim toga vijećnik Pecak je apelirao na gradsku upravu da ne dijele ljude “na naše i vaše”, na što je več upozoravao i raniju vlast prije tri godine, pozvao ih da ne traže razloge zašto nisu nešto napravili a što je “odlika” neuspješnih, nego da pronalaze načine kako da riješe probleme i podignu standard i kvalitetu života u našem gradu, na zadovoljstvo svih nas.
Što je odlika uspješnih!
A postojeća gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom nažalost to nije!
Svi mi skupa vidimo da se u protekle tri godine nije ništa značajno u našem Gradu pokrenulo i napravilo, samo “kruha i igara”! Na zadovoljstvo nekolicine a na štetu grada i građana grada Svetog Ivana Zeline!

Prethodni članakATV Quad susret u Gornjem Psarjevu
Sljedeći članakČestitka nogometnoj reprezentaciji Hrvatske na pobjedi nad Turskom