Na netom završenim izborima za članove vijeća mjesnih odbora u Svetom Ivanu Zelini DPS je na svih devet izbornih mjesta u kojima smo ponudili naše kandidate uspio ući u vijeća mjesnih odbora, a u mjestima DONJE OREŠJE, ŠULINEC iZADRKOVEC ćemo imati predsjednika vijeća MO. Uz navedeno što je u skladu s pozitivnim trendovima širenja članstva u Gradu Sveti Ivan Zelini naš kandidat Mladen Crneković je ušao u vijeće mjesnog odbora što je dokaz da je naš stari moto „Rada i dobara umjesto Kruha i igara“ kod naroda prihvaćen!

Analizom rezultata netom završenih izbora zaključili smo da postojeća HNS-ova struktura koja je na vlasti u Gradu Sv. I. Zelina i dalje na svojim listama pretežno zastupljena s nestranačkim kandidatima te koristi „Nezavisne liste“ čije rezultate kasnije prisvaja tako smo zaključili da su od 13 „Nezavisnih lista“ u stvari samo dvije bile uistinu nezavisne! Smatramo da takvo ponašanje šalje izuzetno lošu poruku biračima koji nakon objave rezultata ostaju zbunjeni da ne kažemo prevareni.

Šteta što izbori za mjesne odbore nisu raspisani ranije, još prije godinu i pol dana kada je to predložio DPS-ov klub vijećnika i tadašnji predsjednik gradskog vijeća g. Željko Pecak nego tek sad kad su vladajući smatrali da je za njih pogodan politički trenutak kako bi i na nivou odlučivanja o pojedinom zaselku pa i ulice uveli politiku koja će posvaditi susjede, što se u pojedinim izbornim mjestima ponavlja tako što po kućama šalju misionare koji neopravdano blate dokazano uspješne članove drugih političkih stranaka.

Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka – DPS je uvijek stajala iza svog imena i

stavova te nam je ne pojmljivo nagovaranje ne stranačkih ljudi, ne daj bože članova DVD-a ili ostalih oblika udruga da nam sastavljaju listu..

Ovom prilikom DPS čestita svim kandidatima izabranim u članove mjesnih odbora bez obzira na političku pripadnost te se nadamo da će u narednu godinu dana biti asfaltirane sve gradske ceste, postavljene sve lampe, sanirani svi društveni i vatrogasni domovi, kupljena vozila za Dobrovoljna vatrogasna društva i Komunalije, izgrađene sve mrtvačnice, uređena sva groblja, sanirano odlagalište smeća Cerovka, da će svako domaćinstvo imati vodu iz vodovoda i biti ostvareni svi ostali prioriteti koji već skoro tri godine stoje u ladici vladajućih i trebali su biti davno realizirani iz proračuna koji svake godine vladajući sami donose. Stoga zaključujemo da želje i obećanja mjerimo količinom napisanih tekstova koje čitamo po portalima, magazinima, letcima i raznim pamfletima dok se sposobnost očituje u kunama tj. u realizaciji proračuna koja je za 2015. ponovno bila oko 75% planiranog da ne kažemo obećanog, a u svibnju 2017. godine pozvat ćemo sve građane da zajedno pogledamo koliko su vladajući HNS-ovci uistinu bili uspješni gospodarstvenici!

Ovdje možete vidjeti rezultate koje su polučili naši kandidati.

 

Prethodni članakOdržavanje Izborne skupštine DPS-a
Sljedeći članakOdržana Izborna skupština DPS i Izvanredna izborna skupština DPS GO Sv. I. Zelina