Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka, GO Svetog Ivana Zeline, organizirala je za svekoliko građanstvo našega grada, mahom umirovljenika, besplatni izlet u Bjelovarsko-Bilogorsku Županiju.
Nakon što smo u lipnju bili u Vukovaru, ovaj izlet je nastavak našeg programa kojim želimo našim građanima omogućiti zanimljive jednodnevne izlete u hrvatske krajeve.
Autobus sa četrdesetak izletnika, pod vodstvom Zlatka Alkića, člana Predsjedništva DPS-a, uz pomoć Mladena Crnekovića, Zdravka Šalatu i Branka Dananića, članove Glavnog odbora, krenuo je put Velikog Grđevca.
IMG_8468Najprije smo posjetili vlč. Miju Posavca, donedavnog kapelana u župi Svetog Ivana u Zelini koji je sada župnik u župi Začeća Blažene Djevice Marije u Velikom Grđevcu kao i u Velikoj Pisanici.
Nakon toga smo obišli park i rodnu kuću pisca i dječjeg književnika Mate Lovraka, autora poznatog romana za djecu i mladež “Vlak u snijegu”.
FullSizeRenderUpravo taj književni naslov je bio povod i poticaj za projekt “Vlakom kreacije do bazena imaginacije” kojim je općina Veliki Grđevac europskim i novcem hrvatskih fondova izgradila bazene na zadovoljstvo te male općine sa manje od dvije tisuće stanovnika kao i za okolna sela i mjesta iz bilogorske regije. FullSizeRender (2)FullSizeRender (1)Cijeli projekt je stajao dvadesetak milijuna kuna od čega su bila europska sredstva u iznosu od 16,5 milijuna kuna. Bespovratno!
IMG_8358Sportsko-rekreacijski centar se sastoji od velikog bazena, malog i bazena za djecu kao i omiljenog bazena za masažu, teniskih i terena za odbojku, igrališta za djecu, kafića i restorana brze hrane kao i ostalih popratnih sadržaja.

Nakon cjelodnevnog kupanja krenulo se put Puričana, u OPG Vinija. Tamo nas je dočekao Saša Šapić, vlasnik imanja od 31 hektara vinograda, domaćinstva koje se sastoji od podruma, restorana, 6 velikih soba i prostorom za prezentacije.IMG_8434
Izletnicima stoji na razonodu i 15 konja za jahanje a ova mlada obitelj nedavno je svoju ponudu proširila i sa novim autokampom u kojem su bili prvi gosti iz dalekih Danske i Nizozemske.
IMG_8372Nakon obilnog čašćenja hranom, finim vinima i ostalim pićem, u Sveti Ivan Zelinu smo se vratili u kasnim večernjim satima, prepuni dojmova kako se sa malo truda, volje a i znanja može puno toga napraviti za svoj grad, za svoj kraj.
Svi skupa se nadamo da bi se nešto takvoga trebalo napraviti i dogoditi i u našem gradu, našem Prigorju!

Prethodni članakParlamentarni izbori 2016
Sljedeći članakDVD Obrež proslavilo 50 godina postojanja i rada