Glavne točke dnevnog reda su bile polugodišnji izvještaj o radu gradonačelnika kao i izvršenje proračuna te pokretanje modernizacije javne rasvjete.
Projekt Newlight pokrenula je Zagrebačka županija i slijede ga sve općine i gradovi a što će značiti višegodišnje uštede.
Tu sam apelirao da se prilikom rekonstrukcije ugrade lampe tamo gdje sada nedostaju a što je moguće u ukupnom broju do 5% više u odnosu na sadašnji broj svjetiljki. Ono što još treba naglasiti da će rasvjeta raditi cijelu noć ali s promjenjivim intenzitetom, s obzirom na doba noći. Projekt se mora privesti kraju do kraja 2018. godine.
Izabrali smo i novog izvođača radova popravka i izgradnje nerazvrstanih cesta a to je ŽUC.
Naglasio sam da treba voditi računa o kriterijima i prioritetima prilikom tih radova a što do sada nije bio slučaj!
U izvještaju gradonačelnika vidljivo je da je polugodišnji manjak 1.088.000 kuna, ukupno kumulirano 2.175.000 kuna!
Obaveze prema dobavljačima 2.364.000 kuna!
Dakle, grad ima novaca samo za plače djelatnika i hladni pogon! Nedaj Bože jake zime i puno snijega kako ne bi bilo problema u financiranju održavanja i čišćenja prometnica! Možda uskoči Županija, ipak su sadašnje vlasti koalicijski partneri…
Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna pokazuje pak da su ostvareni prihodi od 17,1 milijuna kuna što je samo 36% od plana!
Rashodi i izdaci iznose cca 18,7 milijuna kuna što predstavlja manjak od cca 1,55 milijuna kuna! A spremaju se graditi bazene!!!! S kojim novcem?! A nemaju investitora! A rade projekte?! Koji će investitor prihvatiti graditi po nametnutim im projektima?! Strašno!!!
Materijalni rashodi iznose preko 7,5 milijuna kuna, što je čak 44% više nego prošle godine! To se odnosi na održavanje cesta, obnovu domova, sportskih objekata… Da su bar svaku godinu izbori!!!
Na ova dva izvještaja oporba je bila suzdržana (osim DPS-a, koji je bio protiv)! Bojim se da opozicija postaje “impotentna” i ravnodušna a što nije dobro za Sveti Ivan Zelinu i naše sugrađane.
Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka i ja osobno ćemo se boriti za interese građana a ne za interese određenih skupina i interese lokalnih političara!
Željko Pecak
Gradski vjećnik (DPS)

Prethodni članakPriopćenje za članove i simpatizere, javnost i medije
Sljedeći članakOdržana Izvanredna izborna skupština Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke