Dragi Prigorke i Prigorci,

Građani Svetog Ivana Zeline i mještani okolnih sela, lijepog nam Prigorja. Eto počela je školska godina u kojoj su naši osnovnoškolci na dar od grada dobili besplatno nešto od udžbenika, niži razredi što nove, što rabljene udžbenike, a viši razredi nove likovne mape, geografske atlase i kutiju za tehnički odgoj.
Nadamo se da će nova gradonačelnica ili gradonačelnik, izabrani na lokalnim izborima sljedeće godine, uspjeti iznaći više sredstava u gradskom proračunu kako bi osnovnoškolci uspjeli od grada dobiti sve nove udžbenike besplatno. Kad smo već kod gradskih ulaganja u školstvo, naš grad je u predškolsko obrazovanje izdvojio samo nešto manje od 5,4 milijuna kuna dok je npr. Dugo selo izdvojilo 9,2 milijuna kuna, Jastrebarsko 8,2 milijuna kuna, a Daruvar je kao duplo manji grad od Svetog Ivana Zeline, izdvojio čak 4,5 milijuna kuna.

Prošla je i berba u našem gradu, vinskoj metropoli poznatoj po Kraljevini, autohtonoj sorti na ponos mještana Svetog Ivana Zeline. Vele da su sladori i kiseline bili usklađeni, a vinogradari su bili zadovoljni kako kvalitetom, tako i kvantitetom. Jedino što, čini nam se, nismo dovoljno iskoristili sve te naše prednosti i blizinu glavnoga grada da napravimo neku manifestaciju koja bi bila medijski popraćena kao što je to bila Diplomatska berba u Jastrebarskom.

Ne možemo, a da ne spomenemo protekle izvanredne parlamentarne izbore na kojima Demokratsko prigorsko – zagrebačka stranka nije sudjelovala iz razloga o kojima smo već ranije pisali. Na državnom nivou je izborima pristupilo 9% manje birača, a u Svetom Ivanu Zelini čak 12% manje, što pokazuje nepovjerenje građana u aktualnu političku opciju na vlasti u našem gradu. Eto nakon tri i pol godine vladanja HNS-a i SDP-a našim gradom, ništa se nije dogodilo od danih obećanja, a na sve to je naša stranka upozoravala prije dvije godine. I bili smo u pravu! Zelinska politička elita brine se samo o svojim osobnim probitcima, gdje vladaju obiteljske veze, a za građane nisu napravili ništa značajnije.
Osim toga, pojedine osobe u izbornoj kampanji i na biračkim mjestima, postavljeni od strane Narodne koalicije, a članovi HNS-a, izazivali su ekscese do te mjere da je na jednom biračkom mjestu jedan njihov član napao i vrijeđao istaknutog člana DPS-a koji je o svemu obavijestio izborni stožer u Svetom Ivanu Zelini kao i policijsku postaju, a čiji su djelatnici izašli na teren i napravili službeni zapisnik o tom incidentu.

Demokratska prigorsko – zagrebačka stranka je vrlo aktivna i kao što Vam je poznato, napravili smo u zadnje vrijeme dva besplatna izleta autobusom. Prvi izlet bio je 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, u Vukovar, grad heroj. Drugi pak izlet napravili smo za građane Svetog Ivana Zeline, većinom umirovljenike, u Bilogorsku regiju gdje smo posjetili bazene u Velikom Grđevcu kao primjer što sve lokalna samouprava može napraviti. DPS će s ovakvim i sličnim aktivnostima, kao što su npr. gospodarski forumi, nastaviti i u predstojeće vrijeme.
Sve ono što naša stranka čini, čini u interesu svih građana našeg grada i mještana okolnih sela, dragog nam Prigorja.

Uz prigorski pozdrav!

Predsjedništvo GO DPS Sveti Ivan Zelina

Prethodni članakDVD Obrež proslavilo 50 godina postojanja i rada
Sljedeći članakSretan Vam dan neovisnosti