Dragi naši Prigorke i Prigorci, građanke i građani Svetog Ivana Zeline i mještani okolnih sela!

Kako dolazi kraj godine tako se bliže i lokalni izbori, kako u cijeloj Lijepoj našoj tako i u našem malom gradu, gradu kojemu su važnije političke igre nego gospodarstvo! Gradu u kojem je u zadnje 4 godine nestalo 200 obrta! I to nikoga iz naše vlasti ne zanima! Ali ih zanima kako zaposliti i uhljebiti svoju bližu i daljnju rodbinu jer plača u gradu i gradskim službama je puno sigurnija a i nešto veća nego u nesigurnoj privredi!

Gradonačelnik se hvali kako je napravio ovo kako je napravio ono, kako je asfaltirao ovu cestu i onaj put a ustvari ne shvaća da je to njegov zadatak za koji prima itekako veliku plaču, jednu od najvećih od svih gradonačelnika, župana i načelnika općina! Samo još da to shvate i naši građani! Da se ne bliže izbori sigurno pola toga ne bi bilo napravljeno!

Grad si prisvaja neke infrastrukturne objekte koje su mještani sami izgradili a sada se sprema i nova akvizicija kojom će grad prodati gradsku tvrtku Zelina plin d.o.o., cjelokupnu infrastrukturu koja je vrlo moderna i ne stvara gubitke kao što je to slučaj u drugim krajevima gdje je plin puno ranije proveden. Osim toga velika većina korisnika plinskog priključka su i dioničari te iste tvrtke pa su moguće i mnoge privatne tužbe za obeštećenjem. A kakva će kasnije biti cijena toga plina nije teško zaključiti jer će novi vlasnik sigurno htjeti što ranije vratiti investiciju! Dakle, opet na štetu naših građana!

Zelinska vlast razmišlja da će joj još od toga ostati i novca za investiciju i osnivanje tvrtke Aquapark Zelina d.o.o. za čiju su prezentaciju potrošili oko 200.000 kuna! Koliko su mogli za te novce asfaltirati kilometara cesta? Ili možda natkriti koje autobusno stajalište! Inače u svijetu je praksa da su takvi vodeni parkovi samo popratni sadržaj uz hotele, kongresne centre i slično kao što je to slučaj u Malom Lošinju gdje je investitor privatna tvrtka a grad je osigurao samo infrastrukturu! A osim toga svaki investitor ima svoju viziju onoga što će graditi i zašto bi prihvatio njemu nametnuti koncept od lokalne samouprave tako da smatramo da je to bio bačeni novac! A da imamo potencijal za napraviti nešto veće – imamo! Imamo i potencijal i prednosti: blizinu autoputa, blizinu Zagreba, glavnoga grada i turističke metropole, blizinu aerodroma, Mađarske, Slovenije, Austrije, a sve to znači prilika za gradnju jednog kongresnog centra gdje bi se moglo zaposliti puno mladih ljudi iz našega grada. A ako napravimo nešto za male novce, jer grad nema novce a nema ni mogućeg investitora, nešto što neće biti atraktivno, nešto novo onda će to biti veliki fijasko jer u blizini imamo i Tuhelj i Čatež i Jezerčicu a i Sveti Martin nije predaleko!

Ako je pak namjera da se napravi kupalište onda se treba primijeniti model male općine Veliki Grđevac koji je kupalište sa manjim bazenima napravio sa Europskim novcem.

S druge strane vlast u grad radi strategijski kontradiktorne stvari: s jedne strane prodaje gradsku tvrtku koja je na neki način i „obiteljsko srebro“ a sa druge strane otvara novu gradsku tvrtku za koju, na ovakav način zamišljene planove, sumnjamo da ima svoju perspektivu!

A što se pak tiče novog proračuna, on je opet populistički i sumnjamo da je ostvariv, kao i niti jedan do sada od ove aktualne vlasti!

Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka u prethodnom razdoblju imala je dosta aktivnosti kao što je posjeta Vukovaru, izlet u Veliki Grđevac i OPG u blizini Bjelovara a odmah početkom slijedeće godine spremamo nešto slično.

A što se pak predstojećih lokalnih izbora tiče, naša stranka već sada razrađuje programe i planove sa kojima ćemo izaći samostalno pred naše građane, građane Svetog Ivana Zeline a sa partnerima u grad Zagreba i Zagrebačku županiju i nadamo se da će našu, Demokratsku prigorsko-zagrebačku stranku prepoznati kao istinskog partnera i ljude koji znaju stvarati nove vrijednosti a na zadovoljstvo svih a ne samo nekih građana i obitelji dragog nam Prigorja!

Koristimo priliku da i ovim putem svim našim građanima čestitamo Čestit Božić te Sretnu i uspješnu Novu 2017. godinu!

Predsjedništvo DPS GO Sveti Ivan Zelina

Prethodni članakSretan Vam dan neovisnosti
Sljedeći članakČestit i blagoslovljen Božić te Sretna i uspješna Nova 2017.