Drage Prigorke i dragi nam Prigorci!
Poštovani građani i građanke te mještani Svetog Ivana Zeline i okolnih sela!

U studenome prošle godine održani su parlamentarni izbori na kojima je vlast izgubila vlada Zorana Milanovića.
Naša Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka na tim je izborima podržala stranku Milana Bandića a od koje, kako naša stranka tako ni grad Sveti Ivan Zelina nisu dobili ništa zauzvrat.
Izborni rezultati bili su vrlo tijesni i bez znatne prevage neke od velikih stranaka. Tada se je formirala koalicija koja nije znala iskoristiti povijesni trenutak u obnašanju vlasti a za dobrobit cjelokupnog hrvatskog naroda. Kako nisu mogli i znali zajednički utvrditi i uskladiti stavove i načine rukovođenja državom, koalicija je bila osuđena na neuspjeh.
I zbog svega toga sada imamo nove izbore, na kojima Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka neće aktivno sudjelovati.
U sve ovo predizborno vrijeme, a i prije, imali smo nekoliko ponuda za suradnjom i koalicijom. Vjerojatno su u našoj stranci i našim članovima vidjeli potencijal koji bi im mogao pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva na ovim izborima!
Poučeni iskustvom na ranijim izborima, pregovorima smo pristupili puno ozbiljnije i odgovornije a na kojima smo prezentirali naše ciljeve, ideje i zahtjeve.
Naravna stvar da smo svijesni toga da DPS u ovom trenutku nema ambicija i očekivanja da bi ušli u Hrvatski Sabor ali smo svejedno tražili da naši članovi budu relativno visoko a ne na začelju Izbornih lista u 2. i 7. Izbornoj jedinici. Također smo tražili da u Izbornoj kampanji i na Izbornim listama bude svakako naglašena i naša Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka.
Nudili smo i operativnu podršku u tim Izbornim jedinicama a zauzvrat smo tražili podršku i suradnju na lokalnim izborima koji će biti u svibnju slijedeće godine, na kojima naša stranka ima velika očekivanja!
Pošto u svim tim pregovorima nismo naišli na razumjevanje i nismo dobili nešto konkretnije od pustih obečanja, odlučili smo da našu podršku nećemo dati niti jednoj stranci ili koaliciji koje se nalaze na Izbornim listama!
Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka je stranka centra koja poštuje i cijeni tradicionalne vrijednosti, socijalno je osjetljiva i gospodarski orijentirana.

I zbog svega ranije izrećenoga, Glavni odbor i Predsjedništvo Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke odlučilo je svim svojim članovima, simpatizerima kao i svekolikom građanstvu našega grada preporučiti da izađu na izbore u što večem broju i ispune svoje građansko pravo i obvezu te da glasuju po svojoj savjesti uzimajući u obzir načela, standarde i uzance naše Demokratske prigorsko-zagrebačke stranke!

Željko Pecak
Predsjednik GO DPS Sveti Ivan Zelina

Prethodni članakČestamo dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja
Sljedeći članakIzlet u Bjelovarsko-Bilogorsku Županiju